torstai 18. heinäkuuta 2013

The Tall Ships Races

Helsingissä on tällä viikolla kymmenittäin isoja purjelaivoja, joten pitihän niitä käydä katsomassa. Vaikka tapahtuma järjestetään vaikka kuinkamonennen kerran, ei ole vielä kertaakaan tullut siellä käytyä.
Sain houkuteltua Millan mukaani. Millalla oli isompi manuaalinen kamera kuin monella hipsterillä. Saisivat olla kateellisia tuolle!


Ihmisiä oli melkolailla paljon liikenteessä ja kokonaisen laivan saaminen kuvaan ei ollut kovinkaan helppoa. Jos halusit koko laivan kuvaan, se oli sitten niin pieni, ettei siitä saanut juurikaan paljoa irti joten sitten piti vain räpsiä vain pieniä yksityiskohtia.


Yksi näyttävimmistä laivoista oli ruotsalainen purjelaiva. Sen kannelta bongattiin sitten, kukapas muu kuin Peppi Pitkätossu!




 

Erimaalaisia merimiehiä parveili jokapuolella



Ja kansipojat pesemässä laivan kantta. Ja pesu tapahtui tahdissa. Kaikki yhtä aikaa ja samaan suuntaan


Tässä Brasilialaisessa laivassa sitten käytiin sisällä. Kaikkiin laivoihin ei päässyt tai sitten oli tarkat ajat, milloin olisi päässyt


Ja Milla poseeraamassa köysinipun päällä


Joten pitihän sitten minunkin


Jokaisella köydella on nimi. Tällä laivalla ne oli sentään merkitty.


Tuleva merikapteeni luovimassa Jätkäsaaren satamaan


Köysiviidakkoa


Laivalla oli todella hyvä meno ja meininki, brasilialainen musiikki pauhasi ja ensimmäinen perämies(?) tervehti kaikki laivalla kävijät


Hmm.. Laivan kapteeni näyttäisi olevan maissa


Toinen laiva jossa käytiin sisällä oli venäläinen todella vanha purjelaiva. Kyltin mukaan oli replika vuoden 1703 laivasta, mutta olisi kyllä mennyt minulle ainakin ihan täydestä, vaikka olisivat sanoneet sen olevan aito. Oli tälläkin ikää varmasti 100-150v


 





Kävimme vielä Millan serkun luona ennenkuin lähdimme kotia kohti.
Hauskana yksityiskohtana oli kun pääsimme Kampin metroasemalle, kuulin takaani kun laumasta teini-ikäisiä poikia kuului, "Trans!". Meni noin minuutti, kun joku tuli luoksemme ja kysyi minulta, "Ooks sä trans?" En ensin vastannut mitään hymyilin vain ja vilkutin, sitten se kysyi saman uudelleen ja vastasin olevani. Sitten tuli pojille kiire. Eli oli ilmeisesti porukassa käyty keskustelua "Toi on ihan varmasti! No ei varmaan oo! No, onhan se! Käy kysymässä"



1 kommentti: